Bananglass
Använde vår glassmaskin för första gången för någon dag sedan !
Gjorde en nyttig bananglass som egentligen var med socker men ändrade till stevia istället.
Det va 2 dl florsocker i receptet, så hade lika mycket stevia, vilket var alldeles för mycket, för blev alldeles för söt.. Så ska ta mindre stevia nästa gång!
Och skulle nog ha vart annat florsocker för glassen blev ganska lös men blev god när den hade stått en extra stund i frysen efter man hade kört den i glassmaskinen.
Bananglass, 4 portioner
- 4 dl grekisk yoghurt
- 200 g banan
- ca 1 dl stevia
- 1 msk citronsaft + lite skal av citronen
- 1 dl äppeljuice
Mixa bananerna tillsammans med stevia, äppeljuice, citronsaft och skalet med en stavmixer.
Tillsätt yoghurt under varsamt omrörning.
Kör glassen i glassmaskin i ca 20-30 minuter.
Eller sätt i frysen i minst två timmar (om du inte har en glassmaskin). Ta ut och rör några gånger under infrysningen.
Ta ut glassen ur frysen och förvara den i kylen 10 minuter före serveringen.Den går lättare att portionera då.
Kör glassen i glassmaskin i ca 20-30 minuter.
Eller sätt i frysen i minst två timmar (om du inte har en glassmaskin). Ta ut och rör några gånger under infrysningen.
Ta ut glassen ur frysen och förvara den i kylen 10 minuter före serveringen.Den går lättare att portionera då.
Lägg i skålar och garnera med tinade hallon.
man ser på bilden att den är lös, men gott vare!
Kommentarer
Trackback