Julbak!

 
 
Juliga macarons

Det är samma ingredienser i kakan och som man gör, som på detta recept som jag skrev för ett tag sen, förutom:
  • 1 tsk kryddpeppar som hälls i samtidigt som mandelblandingen
  • 1/2 tsk muskot och silverkulor som garnering
  • och minus någon karamellfärg
Fyllningen var bara kaos och inte speciellt god så tog lite av cupcakesfrostingen på så många som det gick.
(vill bara påpeka att jag glömde macaronena i ugnen lite för länge så det blev stenhårda haha.... men blev nöjd med utseendet i alla fall..)
 
 
 
Cupcakes med cream cheese frosting 
 
Muffinsen :
  • 175 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl råsocker
  • 3 ägg
  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 tsk citronarom eller finrivet skal från 2 citroner
Vispa alla ingredienser i en bunke till en jämn smet och fördela i 12 pappersformar (står i receptet att det blir 18, men blev bara 12 för mig)
Grädda i ugnen i 25 min eller tills muffinsen höjt sig och känns fasta, låt svalna på galler och gör frostingen så länge.
 
(receptet är taget från en bok som heter "200 söta muffins & cupcakes")
 
  • 60 g mjukt smör 
  • 5 dl florsocker 
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 1 msk färskpressad citron, saften (hade istället apelsin, hade inte citron hemma)
  • 100 g Philadelphiaost  
  • Några droppar grön karamellfärg

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.                          

Vispa i Philadelphiaosten.        

Färga din frosting grön och spritsa upp med kantig tyll som granar på muffinsen.  

Dekorera med fint strössel, silverkulor och till sist florsocker                                                        

 
Dammsugare med julsmak
 
Gjorde dessa hemma hos Johan för någon dag sedan så standard med bild från mobilkameran .
Receptet är från Arla.se
 
Ingredienser:
  • 200 g mjuk pepparkaka (finns recept överallt på detta, tog från en bok som johans mamma hade hemma)
  • 1 ½ msk apelsinjuice
  • 200 g marsipan, röd eller rosa
  • 1 äggvita
  • 100 g mörk choklad
Blanda kakan med juicen till en fast massa. Rulla ut massan till längder. Kavla marsipanen tunt. Rulla in längderna i marsipanen. Pensla på ett mycket tunt lager äggvita för att fästa ihop marsipanen. Skär i bitar och doppa kanterna i smält mörk choklad. Ställ in i kyl så chokladen blir hård.
Lite annorlunda med tyckte de va helt okej!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0