LCHF-glass










äkta humor när den är äkta









haha so truee , kärlek till 9gag

axa


äntligen hemma från helgen jag hellre hade spenderat i ramnäs.. men vissa gjorde så man stod ut iallafall, mina fikusar♥

har inte så mycke bilder men kan bjussa på de jag har










Suras HJ-lag vann finalen mot Täby med 2-0 , grattis boys !
/fotografen med världens kassaste kamera

Kom iallafall hem till något bra, VÄDRET♥, fast stannade hemma från skolan idag för jag hade världens huvudvärk och typ uttorkad eller nå, mådde piss, men nu mår jag kanon!



Hallon och marabou macarons !


Gjorde macarons häromdagen, för att en på min mammas jobb beställde några, så jag gjorde några och fick lite cash för det :)


Om du inte har färdigt mandelmjöl så kan du kolla här hur man gör eget :)

jag gjorde en sats x 3 för att jag ville göra i olika färger. ett tips är att gör satserna var för sig även om det är krångligt, för det blev krångligare att dela upp sen efter, blev ganska olika mängder lixom... men om du vill ge dig på det så varsågod haha.

16 st

Ingredienser till själva kakorna:
  • 1 ¾ dl mandelmjöl
  • 2 ½ dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl strösockerValfri karamellfärg
Såhär gör du:

Sikta mandelmjölet. Väg upp florsockret och blanda med mandelmjölet, sikta på nytt.
Vispa äggvitan fluffig. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blir till en hård maräng.
Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med karamellfärgen.
Blanda försiktigt till en jämn smet.
Sätt på ugnen på 125 grader.
Spritsa ut runda klickar ungefär lika stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper.
Spritsa kakorna så runda och jämna som möjligt ungefär 3-4 mm tjocka. Låt kakorna vila på plåten i minst 45 minuter så de får en torr yta och kakorna blir finare.
Grädda kakorna i omgångar på ugnens nedersta rad i ca 20 min. Kakornas övre del ska fortfarande vara blek men underdelen ska lossna från plåten om du provar att lyfta dem.

Hallonsmörkrämsfyllning:
  • 100 g mjukt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • röd karamellfärg
  • 2 msk hallonsylt
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa ner äggulan.
Färga med karamellfärgen och tillsätt hallonsylten.
Spritsa ut krämen på kakorna, det blir snyggast och bäst. 

Marabou-smörkrämsfyllning:
  • 60 g mjukt smör
  • 1 1/4 dl florsocker
  • 55 g smält marabouchoklad som fått svalna i 15 minuter

Vispa smöret vitt och fluffigt. Sikta ner florsockret och vispa tills konsistensen är slät och krämig. Häll sedan i den smälta chokladen. Lägg sen ihop 2 macarons med fyllningen emellan.

 


kassaste bilderna menmen...

Om man känner för att vara lite busig med färgerna som jag gjort på sista bilden så är det inte så svårt , ba spritsa olika färger i en kaka! och hjärtat ser ut som bajs men jag va tvungen o testa :))

Kakorna är gryyymt goda, rekommenderar hallonfyllningen mest alltså, den är himmelskt god!


valborg !

hade askul, fast det var lite småkyligt men så valborg ska va! thanks folks

RSS 2.0