Gudomliga karlsbadersemlor med nutella

 
 
 
 
Blandade 2 recept utav de som stod i tidningen "Hembakat" som är på bilden ovan.
(älskar när mamma köper dessa tidningar åt mig!)
För jag ville inte ha vanliga tråkiga vetebullar, jag ville ha karlsbaderbullar som va till nå semelkrans.
& jag gjorde utan kardemumma, förstör hela bullen tycker jag..
 
Men tänkte att jag skriver ut receptet jag gjorde:
 
Karlsbaderdegen:
  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk, ljummen.
  • 2 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 100 g smör, mjukt
 
Fyllning:
  • Nutella
  • Vispad grädde
 
Fylling 2 (egen, påhittad) :
 
Blandade nutella med mandelmassa och hällde i lite mjölk så den skulle lösa upp sig, blev asgött. Jag gjorde bara på känn, vet ej hur mycket utav varje jag tog.
 
Gör såhär:
 
1. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt ägg, socker, bakpulver, salt och mjöl. Ta i mjölet lite i taget. 
Klicka ner smöret och knåda degen kraftigt några minuter.
2. Låt degen jäsa udner bakduk i 1 timme.
3. Jag vägde upp min karlsbaderdeg i 32 bitar som vägde runt 30g/per bulle. Så det blev 16 på 2 plåtar.
4. Låt bullarna jäsa på plåt under jäsduk i ca 35 min. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Hon penslade bullarna med ägg men när jag gjorde det tyckte jag de blev så mörka så skipppade det på min andra plåt bullar. Grädda bullarna längst ner i ugnen i ca 15 min.
Låt de sedan kallna under bakduk.
6. Skär av ett lock på varje bulle och gröpa ur lite utav inkråmet i underdelen. Smeta på en stor klick nutella, eller den andra nutellafyllningen på underdelen. Spritsa på eller klicka ut grädde, lägg sedan på locket och pudra över florsocker.
7. Tryck in en semla i munnen och dö av munorgasm.
8. Klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0